PRINT SEND TIL EN VEN
Tranbjerggårdens Vandværk

Spar på vandet
1 m3 koster (1000 l.) koster 4 kroner plus moms til vandværket samt 5,90 kroner plus moms i grøn afgift, disse to beløb opkræves af vandværket. Dertil kommer vandledningsafgift der opkræves af Syddjurs Kommune.
 

Hver gang, du sparer på vandet, er du med til at sørge for, at vi også har rent grundvand i fremtiden. Det er godt at tænke på, hver gang man tænder for vandhanen - både på badeværelset, i køkkenet og hvor man ellers bruger vand hjemme og ude.

Vandspild er overflødigt forbrug, som ingen har glæde af. Det drejer sig om alt fra dryppende vandhaner til utætte installationer. Desværre er de sidste både de sværeste at opdage og de mest kostbare, fordi det ofte drejer sig om enorme mængder vand fra selv en lille sprække.

Man kan selv kontrollere for eventuelle utætheder ved at checke det lille sorte hjul i vandmåleren. Det skal stå helt stille når der ikke bruges noget vand i boligen.

Fakta

En parcelhus-familie på to voksne og to børn bruger pr. år ca. 160 m3 vand, hvilket beløber sig til ca. 5000 kr. pr. år, incl. målerafgift, statsafgift og moms. Hertil kommer opvarmningen af det varme vand, som bruges til bad, opvask osv.